website en twitter

Oude website Actiecomité Behoud Woudweg http://home.versatel.nl/woudweg - Twitter account Actiecomité Behoud Woudweg https://twitter.com/Woudweg

dinsdag 15 april 2014

Natuur in Midden-Delfland betekent weidevogels

Laat niet de provincie Zuid-Holland bepalen hoe de Zuidrand verbeterd kan worden qua natuurwaarden. Daar is een organisatie als SOVON natuurlijk de aangewezen organisatie voor. Op https://www.sovon.nl/nl/search/site/weidevogels staat het boordevol informatie over natuur die we willen hebben. Natuur waar het om gaat in dit gebied.

Er is al een weidevogeloverleg in Midden-Delfland waar Natuurmonumenten, Vockestaert, KNNV, LTO, weidevogelwacht enz.. samenwerken. Voor de verdere ontwikkeling van het Midden-Delfland Landschap wordt de aanwezigheid van weidevogels als belangrijke maatschappelijke en ecologische indicator gezien. Ook  bepalen weidevogels mede het karakter (en de beleving) van het landschap.

Het wordt tijd dat de provincie Zuid-Holland dat ook beseft en daar dan ook op participeert. Niet de Provinciale tekenaar een wild parkachtig dierentuinplan laten tekenen wat door de Provinciale huisecolooog van passende ecologische commentaren wordt voorzien als een zegen voor Midden-Delfland/Zuidrand presenteren. Kijken wat Midden-Delfland is en wat er nodig is om dit te behouden en versterken.

Zou de provincie nog tot inkeer komen. Voorlopig draaft de heer Meijer van de provincie maar door zonder overleg met betrokkenen en zonder zich te verdiepen in de aanwezige en gewenste natuurwaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten