website en twitter

Oude website Actiecomité Behoud Woudweg http://home.versatel.nl/woudweg - Twitter account Actiecomité Behoud Woudweg https://twitter.com/Woudweg

donderdag 11 december 2014

Definitief exit voor Provinciaal projectleider Meijer?

Zoals al in september bekend gemaakt door de heer Meijer zelf, is hij niet meer betrokken bij het Zuidrandproject. Dat is niet verkeerd, hij leek weinig op te hebben met de mensen uit het gebied en wilde het gebied graag zijn eigen wil en eigen inrichtingsplan opleggen. Dat heeft hem waarschijnlijk de das omgedaan.  Volgens de laatste onofficiële berichten zou gemeente Midden-Delfland als trekker van dit IODS project gaat optreden en gaan de boeren / agrarische natuurvereniging Vockestaert nog nadrukkelijker het beheer doen van de Zuidrand.

Het is nog onduidelijk of de 50.000 m3 grond die men wilde afgraven en alle andere dwaze aantastingen van deze mooie polder nu definitief van de baan zijn. De rol van Natuurmonumenten hierbij is van belang, maar het zou zeer vreemd zijn als die club aanpassingen wil in dit gebied die slecht zijn voor de weidevogelstand in Midden-Delfland. Natuurmonumenten is tenslotte een van de ondertekenaars ven het weidevogelconvenant wat deze zomer in Delft is ondertekend door verschillende gebiedspartijen. Hier is door SOVON duidelijk gemaakt dat bomen en rietkragen zeer slecht zijn voor de weidevogels. Het provinciale plan voor de Zuidrand ging juist uit van uitbreiding van de rietkragen terwijl het voor weidevogels juist weids en open moet blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten